Voor APK en Onderhoud bent u bij ons aan het juiste adres

Bel 0598 616599

  • Banner 1
  • Banner 2
  • Banner 3
  • Banner 4
  • Banner 5
  • Banner 6

Neem contact met ons op indien u uw auto wilt laten keuren.

Afspraak maken >

Autobanden

Autobanden zijn erg belangrijk voor uw veiligheid in de auto. Een goede bandenkeuze is van belang als het gaat om brandstofverbruik, slijtage, veiligheid en wegligging.

band verwisselen

Zomerbanden

Autobanden worden ook wel zomerbanden genoemd. Er wordt in de wereld van autobanden onderscheid gemaakt tussen zomer- en winterbanden. Het belangrijkste verschil tussen zomer- en winterbanden is dat het rubber waar winterbanden van worden gemaakt zachter is dan dat van zomerbanden en dat het profiel op winterbanden dieper is. Om u een indruk te geven in de diepte van het profiel van winterbanden: in Nederland moet het profiel van autobanden minimaal 1,6 millimeter diep zijn, terwijl voor een degelijke winterband een profiel van minimaal 4 millimeter nodig is.

Vier seizoenen band

Sinds een aantal jaar is er ook nog een ander type autoband op de markt: de 4-seizoenen autoband. Er wordt beweerd dat deze all-season autoband het hele jaar door veilig is. Het is een soort mengelmoes van een winterband en een zomerband. Deze autoband kan echter niet vergeleken worden met een zomerband of een winterband.
De 4-seizoenen autoband is in veel opzichten beter dan een normale autoband. De banden bieden namelijk wat meer grip dan zomerbanden. Dit is vooral handig in het voorjaar en de herfst, wanneer het soms best glad kan zijn op de weg.
In vergelijking met winterbanden zijn de all-season autobanden echter minder solide. Het profiel van deze autobanden is minder diep en het rubber is minder zacht dan dat van autobanden die speciaal voor de winter bedoeld zijn.

Nieuwe autobanden

Zorg voor goede autobanden onder uw auto. Het profiel van een normale autoband mag niet minder dan 1,6 millimeter zijn. Als u zelf niet weet hoe het is gesteld met uw autobanden, dan kunt u altijd bij ons langs komen. Onze monteurs kunnen u haarfijn uitleggen of u toe bent aan nieuwe autobanden of dat u er nog even mee door kunt rijden. Meestal kan hij u ook vertellen wanneer u toe zult zijn aan nieuwe autobanden al is dat natuurlijk ook grotendeels afhankelijk van het aantal kilometers dat u rijdt.

Nieuws

meer nieuws