Uw auto APK laten keuren

Wanneer u in het bezit bent van een eigen auto, dan zult u wel weten dat elke auto in Nederland eens in de zoveel tijd een APK keuring moet ondergaan. Deze Algemene Periodieke Keuring is in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat er geen ondeugdelijke voertuigen op de weg zijn. Niet alleen de veiligheid van de auto wordt zo gecontroleerd. Bij een APK keuring wordt namelijk ook gekeken of het voertuig aan de milieueisen voldoet. U bent echter niet alleen verplicht om uw auto APK te laten keuren. Ook wanneer u bijvoorbeeld een motor of camper heeft, zult u deze APK moeten laten keuren.

APK keuring

Wanneer moet u uw auto APK laten keuren?

Wanneer uw voertuig APK gekeurd moet worden, hangt van een aantal zaken af. Zo wordt er gekeken naar het gewicht van de auto en het soort brandstof waar de auto op rijdt. Daarnaast is het van belang wanneer de auto voor het eerst op de openbare weg toegelaten is. Zo geldt voor auto’s die vóór 1 januari 1960 voor het eerst toegelaten zijn op de weg, dat zij geen verplichte APK hoeven te ondergaan. Dit geldt voor alle brandstoftypes. Auto’s ouder dan dertig jaar moeten, ongeacht het type brandstof, elke twee jaar worden gekeurd. Voor nieuwere auto’s gelden echter andere regels. Zo geldt voor auto’s die na 1 januari 2005 voor het eerst zijn toegelaten het volgende: benzine- en elektromotoren dienen de eerste APK na vier jaar te doorlopen. In de vier jaren die daarop volgen, dienen dergelijke voertuigen een keer per twee jaar gekeurd te worden en daarna elk jaar. Voor diesel- of gasmotoren en andere motoren geldt dat deze de eerste APK na drie jaar moeten ondergaan en vervolgens elk jaar. Heeft u een auto die vóór 1 januari 2005 voor het eerst is toegelaten op de weg, dan geldt dat uw voertuig, ongeacht het type brandstof, de eerste APK na drie jaar moet ondergaan, en vervolgens elk jaar.

Meer informatie over APK

Moet uw voertuig APK gekeurd worden? U kunt bij ons een afspraak maken middels tel. 0598 - 616599 of neem contact met ons op voor meer informatie.

Een garage waar ze nog met beide
benen op de grond staan.