Onderhoud en reparatie van uw auto

Wanneer u een eigen auto of camper heeft, dan weet u dat het een luxe is om overal met eigen vervoer naartoe te kunnen gaan. Een nadeel van een eigen auto of camper is echter dat dergelijke vervoersmiddelen ook onderhoud en reparaties nodig hebben. Vaak zijn het kleine reparaties die niet erg duur zijn, maar eens in de zoveel tijd zit er ook wel eens een tegenvaller tussen die u wel veel geld gaat kosten. Wanneer u overweegt om een eigen auto te kopen, is het dus aan te raden om van tevoren goed stil te staan bij de kosten van een dergelijke aanschaf, maar ook stil te staan bij kosten die door onderhoud en reparaties gemaakt moeten worden.

band verwisselen

APK van uw auto

Een APK, ofwel Algemene Periodieke Keuring, is een vorm van onderhoud die u, afhankelijk van het type brandstofmotor en de leeftijd van uw auto, eens in de vier, drie, twee of zelfs elk jaar moet laten uitvoeren. Tijdens een APK keuring wordt uw voertuig gecontroleerd op de essentiële punten zoals de remmen en de uitstoot van de auto. Ook wordt er gecontroleerd of de carrosserie, verlichting, wielophanging, stuurinrichting, gordels en voorruit nog deugdelijk zijn. 

Onderhoud kleine beurt 

Tijdens een kleine beurt worden alle vitale functies van uw auto gecontroleerd en worden er waar nodig zaken bijgesteld of afgesteld. Tevens worden er vloeistoffen aangevuld. Bij een standaard kleine beurt wordt uw auto gecontroleerd op de volgende punten:

Onderhoud grote beurt

Tijdens het onderhoud van uw auto middels een grote beurt worden er extra werkzaamheden verricht en controles uitgevoerd naast de werkzaamheden welke bij de kleine beurt vermeld zijn. Wanneer uw auto 60.000 km. of meer heeft gereden worden de bougies en luchtfilter vervangen. Indien nodig wordt de koelvloeistof ook ververst. Heeft uw auto 120.000 km. of meer gereden dan is het ook noodzakelijk om de distributieriem te vervangen.

Reparaties

Natuurlijk hoopt u dat u zo min mogelijk reparaties aan uw auto hoeft te laten uitvoeren, maar helaas ontkomt u er in de praktijk bijna niet aan. Wat dacht u bijvoorbeeld van reparaties van deuken? Vaak bent u zelf niet eens de veroorzaker, maar is er simpelweg iemand anders geweest die zijn autodeur tegen uw auto open gegooid heeft. Of wat dacht u van een uitlaat laten vervangen? Wanneer u uw auto langere tijd gebruikt, dan zal de uitlaat er op een gegeven moment ook aan moeten geloven.

Een garage waar ze nog met beide
benen op de grond staan.